Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egy gyors séta a felújított Zeneakadémián

Playliszt

0 Komment

... avagy volt-e ízlése a Zongora Atyjának?

Bizonyára volt, bár kortársa, Wolfgang Amadeus Mozart egy édesapjának írt levelében nem dicsérte agyon Muzio Clementit. Szó szerint ez áll a küldeményben: "Derék csembalista - és ezzel mindent elmondtam. Jobb keze nagyon mozgékony. Fő erőssége a tercpasszázs. Egyébként krajcárnyi ízlés vagy érzés sincs játékában. Puszta virtuozitás, semmi több."

0 Komment

Selmeczi György Spiritiszták című operájának előadása egy félreérthetetlen beállítással kezdődik. Férfiak ülnek egymás mellett, a spiritiszta szeánszok koreográfiája szerint kezüket az asztalra helyezik. Asztal nincs.

0 Komment

A legendás hegedűkészítő, Antonio Stradivari cremonai műhelyéből számtalan műremek került ki. ma körülbelül hétszázról tudunk, nem is egynek saját neve, önálló személyisége és története van. Ezek közül az egyik a világ egyik legdrágább hegedűje, a Lipinski Stradivarius.

0 Komment

Ma reggel elment a XX-XXI. század egyik legnagyobb karmestere, Claudio Abbado.

Híresen visszahúzódó volt, nem szeretett interjút adni, még a róla szóló dokumentum-DVD-n is szívesebben vette, ha a zene, vagy kedvenc költője, Hölderlin szól helyette. Ha néha sikerült is valakinek mikrofonvégre kapni őt, akkor sem mutatott meg sokat magából. Személyiségéről, apró, kedves dolgairól inkább kollégáitól, zenészeitől kaphatunk apróbb morzsákat.

0 Komment