Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Concerto Budapest, az UMZE és a BMC együttműködésével megvalósuló A Hallgatás Napja fesztiválon idén több olyan kortárs magyar mű bemutatója is szerepel, mely Esterházy Péternek állít emléket. Köztük van Jeney Zoltán Tandori Dezső versére írt dala is, melyet 2016. július 14-én, Esterházy Péter halálakor komponált. A zeneszerzővel a darab születéséről, Esterházyról szóló emlékeiről és kettejük személyes kapcsolatáról is beszélgettünk.

Jeney Zoltán Esterházy Péter A Hallgatás Napja Concerto Budapest UMZE BMC
Jeney Zoltán (forrás: bmc.hu)

0 Komment

Most megtöröm a csendet. Ennyi idő talán kellett, hogy feldolgozzam azt a sok koncertet, amelyet múlt vasárnap hallottam, de nem hallgathatok tovább A Hallgatás Napjáról. Röpke 13 órát töltöttem el a BMC-ben Bach és korunk zenéjét hallgatva. Minden bizonnyal ez a legjobb kábítószer!

0 Komment

Szerdán szigorúan koffeinmentes állapotban és némi izgalommal indultam útnak A hallgatás napja egyik reggeli próbájára, a Concerto Budapest Páva utcai Zeneházába. Giya Kancheli, grúz zeneszerző Morning prayers című darabja volt terítéken, amelyről hamar bebizonyosodott, hogy - legyünk bármilyen vallásúak, zenei képzettségűek vagy életkorúak - egész egyszerűen nem tud nem hatni ránk.

0 Komment

HTML

Legfrissebb bejegyzések