Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nincs olyan, a népi kultúrával bármilyen kapcsolatban is levő ember Erdélyben, de talán az egész magyar nyelvterületen, akinek ne lenne ismerős Kallós Zoltán neve. A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas néprajzkutató, népzenegyűjtő, múzeum- és szórványiskolaközpont-alapító Zoli bácsi (mert ő igenis Zoli bácsi) 90. születésnapja tiszteletére 2016. április 23-án gálát rendezett a Kolozsvári Állami Magyar Opera.

Kallós Zoltán Kolozsvári Állami Magyar Opera Csinta Samu Andrásfalvy Bertalan Jakab Albert Zsolt Szép Gyula Széman E. Rózsa
Kallós Zoltán (fotó: Fall Sándor / foter.ro)

0 Komment

Kolozsvár figyelme az idei évben fokozottan az ifjúságra terelődik, és vice versa, az ifjúságé Kolozsvárra, hiszen a sokszínű egyetemváros a 2015-ös évben Európa Ifjúsági Fővárosa, ami a programok kavalkádjában is megnyilvánul.

Olga Scheps
Olga Scheps (fotó: Uwe Arens)

0 Komment

A szerző-mű-(előadó)-befogadó közötti kapcsolat körbejárásával valószínűleg többezer oldalt töltöttek már meg - és még fognak is -, amit még érdekesebbé tehet a kérdés, hogy vajon létezik-e átjárás a különböző művészeti ágak között. Néhány válaszlehetőséget kaptunk a Sound as Space elnevezésű kiállításon. Vagy koncerten, vagy tulajdonképpen min is?

(fotó: Gryllus Ábris)

0 Komment

HTML