Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mához két hétre újra kortárszene dübörög majd techno helyett a Corvin Clubban. A MetronómTetőn ezúttal egy cimbalomművésznő, Gódor Erzsébet lép fel, aki Tornyai Péter, Nagy Ákos, Zarándy Ákos, Kedves Csanád, Balogh Máté és Bella Máté műveit adja elő. A koncert után Gódor és a szerzők közreműködésével izgalmas beszélgetésre is invitálja az érdeklődőket a két moderátor, Belinszky Anna és Mona Dániel.

MetronómTető Gódor Erzsébet cimbalom Tornyai Péter Nagy Ákos Zarándy Ákos Balogh Máté Kedves Csanád Bella Máté Belinszky Anna Mona Dániel Metronóm kortárszene Corvin Club

0 Komment

Büszke lehet Magyarország Komlósi Ildikóra, aki drámai hangjával és emlékezetes szerepformálásával meghatározó képviselőjévé vált A kékszakállú herceg vára külföldi sikerének. A mezzoszoprán énekesnőt a Kékszakállú Juditjának legavatottabb megtestesítőjeként tartják számon a világban, eddig 161 előadáson énekelte el a szerepet, többek között egymás után három estén a milánói Scala évadnyitó hangversenyén. Csak a Veronai Aréna színpadán több mint 40 előadás alkalmával bújt Carmen, Amneris és Azucena szerepébe Franco Zeffirelli rendezésében. Sokak örömére Komlósi Ildikó a magyar közönségnek is sok időt szentel, és hazahozza azt a kimagasló színvonalat, amelyet egyébként a Metropolitan Operában hallani. Miután a világban számos szakmai elismeréssel díjazták már, munkáját itthon a legmagasabb állami kitüntetéssel ismerték el.

Komlósi Ildikó A kékszakállú herceg vára Aida Operaház MET Veronai Aréna Tóth Áron

0 Komment

A Simplicissimus Kamaraegyüttes február 18-án Telemann-estet ad az Óbudai Társaskörben. Hogy mit is kell értenünk régizene alatt, és hogyan fér meg egymással "akadémikus" és "kreatív" régizene-játszás? Melyik darabnak hol a helye, és hogyan kerülnek többszáz éves darabok egy kávézóba? Mekkora jelentőségű szerző is volt Telemann valójában? Németh Zsomborral, a Simplicissimus művészeti vezetőjével beszélgettünk.

Simplicissimus Simplicissimus Kamaraegyüttes kamarazene Németh Zsombor Vizeli Máté Harmath Dénes Belinszky Anna
Simplicissimus Kamaraegyüttes (fotó: Pálos Péter)

0 Komment

"Te jó ég, kövek vannak ebben?" - tettem fel a kétségbeesett kérdést, amikor Tornyai Péter kérésére megemeltem a mellettem lévő nejlonzacskót. Adja magát a poén: valóban kövek voltak benne. A MetronómTető csütörtöki koncertjének végére azonban már semmin sem lepődtünk meg.

Metronóm MetronómTető Corvin Club Balogh Máté Tornyai Péter Laczkó Bálint Weiner Ensemble Belinszky Anna Mona Dániel kortárszene kortárs Bóka Gábor
A Weiner Ensemble (fotó: Békéssy Lili)

0 Komment

Goldmark Károlynak talán két olyan műve van, amelynek a hangfelvételét a legtöbb lemezboltban meg lehet vásárolni: a Hegedűverseny és a Sába királynője. Utóbbi a zeneszerző első és egyben legsikeresebb operája, már Goldmark életében is színre került nemcsak Európa legnagyobb operaházaiban, de Amerikában is.

0 Komment

HTML