Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ki mondta, hogy mindig és minden múzeumban csöndben kell lenni?! Persze hangoskodni is "csak pontosan, szépen, ahogy a csillag megy az égen, úgy érdemes." Ma délutántól (helyenként) hajnalig a zenélés legváltozatosabb műfajai sorakoznak fel a Múzeumok Éjszakáján. A klasszikus zenei eseményekből szemezgetünk…

0 Komment

Új dolog indult: a Hermina Galéria indult, szép, zöld. A név ugyan némi ravaszságot sejtet, tekintve, hogy a Hermina úttól egy saroknyira lévő Hungária körúton van a hely, megnehezítve a laikusok dolgát (jó, Hungária Galéria már mégse legyen), de ez a bájából nem vesz el. A Hermina Galéria megnyitója - ZENEKÉP koncert és kiállítás.

0 Komment

Mozart-zene fürdőgatyában?

Baldur Brönniman, a portói zenei élet kulcsfigurája az új karmester-generáció egyik legvakmerőbbje. Nemrég sokkoló cikket publikált blogján: tíz pontba szedte, ami szívesen megváltoztatna a klasszikus zenei koncertek világában. Íme, a tíz gondolat:

0 Komment

2012-es adatok szerint világszerte 73 országban 50 millió embernek ugyanaz a programja Újév napján - bekapcsolják a rádiót vagy a televíziót, és vigyázó szemüket-fülüket Bécs felé fordítják, ahol európai idő szerint valamikor délelőtt elkezdődik a legendás Újévi Koncert.

0 Komment

Nagyszabású, okosan és bátran szerkesztett programmal lépett színpadra a Magyar Rádió valamennyi együttese: a Szimfonikus Zenekart, az Énekkart és a Gyermekkórust Vajda Gergely vezényelte.

Vajda Gergely

Vajda Gergely (fotó: Művészetek Palotája)

0 Komment

HTML