Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Liszt Ferenc születésének 205., halálának 130. évfordulójának alkalmából rendezi meg újra a Filharmónia a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyt 2016. szeptember 2-11. között a Zeneakadémián. Az 1984. január 1. után született zongoristák még május 2-ig jelentkezhetnek a megmérettetésre. A verseny apropóján Dráfi Kálmánnal művészetoktatásról, mester-növendék-kapcsolatról is beszélgettünk. Második rész.

Dráfi Kálmán Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny Zeneakadémia Hózsa Zsófia
Dráfi Kálmán

0 Komment

A Billentyűs és Akkordikus Hangszerek Tanszékének vezetőjével, Dráfi Kálmánnal beszélgettünk többek között művészetoktatásról, mester-növendék-kapcsolatról és a szeptemberi Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyről. Első rész.

Dráfi Kálmán Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny Zeneakadémia Hózsa Zsófia
Dráfi Kálmán

0 Komment

Ősszel néhány napra énekszótól lesz hangos a Zeneakadémia, és a nemzetközi operaélet legnagyobbjai fognak nyüzsögni a Liszt Ferenc téri épületben: ismét megrendezik a Nemzetközi Marton Éva Énekversenyt. Előkészületekről, újításokról, a hazai operavilágról, tanításról és magánéletről is beszélgettünk a verseny megálmodójával és névadójával, Marton Évával. - 2. rész

Marton Éva Nemzetközi Marton Éva Énekverseny Zeneakadémia Hózsa Zsófia
Marton Éva zsűrizik az I. Nemzetközi Marton Éva Énekversenyen
(fotó: Zeneakadémia / Tuba Zoltán)

0 Komment

Ősszel néhány napra énekszótól lesz hangos a Zeneakadémia, és a nemzetközi operaélet legnagyobbjai fognak nyüzsögni a Liszt Ferenc téri épületben: ismét megrendezik a Nemzetközi Marton Éva Énekversenyt. Előkészületekről, újításokról, a hazai operavilágról, tanításról és magánéletről is beszélgettünk a verseny megálmodójával és névadójával, Marton Évával. - 1. rész

Marton Éva Nemzetközi Marton Éva Énekverseny Zeneakadémia Hózsa Zsófia
Marton Éva (martoneva.hu)

0 Komment

Nemrég szerzett diplomát, doktoranduszként már tanít is a Zeneakadémián, 2015-ben pedig az UMZF Zeneszerzőversenyen elért elsöprő sikerével hívta fel magára a figyelmet. De biztosíték-e bármire is az intézményes elismerés? Hogyan árthatunk a legkevesebbet a világban, és mit jelent, ha egy zene visszacseng az örökkévalóságban? Balogh Mátéval tanításról-tanulásról, Schönbergről, Esterházyról és a Gangnam Style-ról is beszélgettünk.

Balogh Máté Hermina Galéria UMZF Zeneakadémia Hózsa Zsófia
Balogh Máté (fotó: Kérges Máté)

0 Komment