Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nemcsak a világ legjobb zongoristái ülhetnek ezúttal hangszer mögé a Zeneakadémiának is otthont adó Liszt Ferenc téren, de néhány, képzőművész hallgatók által új életre keltett hangszernek köszönhetően most bárki elindulhat a világhírnév felé. Aki pedig mégis a profikat részesítené előnyben, az ingyenes minikoncerteket hallgathat Fischer Annie- és Lakatos Ablakos Dezső-ösztöndíjas művészek tolmácsolásában a Zeneakadémia előtt megszólaló 1904-es Steinway zongorán, vagy besétálhat a zenepalotába, ahol a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny valamennyi fordulójának tanúja lehet.

Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny Zeneakadémia feladat Hosszúlépés
(fotó: Szécsi István / Fidelio)

0 Komment

Liszt Ferenc születésének 205., halálának 130. évfordulójának alkalmából rendezi meg újra a Filharmónia a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyt 2016. szeptember 2-11. között a Zeneakadémián. Az 1984. január 1. után született zongoristák még május 2-ig jelentkezhetnek a megmérettetésre. A verseny apropóján Dráfi Kálmánnal művészetoktatásról, mester-növendék-kapcsolatról is beszélgettünk. Második rész.

Dráfi Kálmán Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny Zeneakadémia Hózsa Zsófia
Dráfi Kálmán

0 Komment

A Billentyűs és Akkordikus Hangszerek Tanszékének vezetőjével, Dráfi Kálmánnal beszélgettünk többek között művészetoktatásról, mester-növendék-kapcsolatról és a szeptemberi Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraversenyről. Első rész.

Dráfi Kálmán Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny Zeneakadémia Hózsa Zsófia
Dráfi Kálmán

0 Komment

HTML