Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Field, Chopin, Britten, Suk, Stamitz, majd újra Britten. Nem a legszokványosabb koncertprogram. A Kaposfest utolsóelőtti napján az esti koncertek állandó szereplőjévé vált Erkel Ferenc Kamarazenekar mellett az Apollon Musagete kvartettet, Finghin Collinst, Dudu Carmelt, Farkas Gábort és Andreas Ottensamert hallhatta a közönség.

Andreas Ottensamer és az Erkel Ferenc Kamarazenekar

0 Komment

Találkozni évekkel korábbi önmagunkkal sosem egyszerű érzés. Ilyen találkozásokba tekinthetünk be a kaposvári Rippl-Rónai-teremben Szigeti Tamás "da capo" című kiállításán, melyen ismert klasszikus és jazz-zenészek mai és három évtizeddel korábbi portréi láthatók.

Kocsis Zoltán akkor és most (fotó: Szigeti Tamás)

0 Komment

"Na, most végre sok szék van!" - hallottam a koncert előtti pillanatokban a mögöttem ülők beszélgetését (mint útközben kiderült, nemcsak a nézőtérrel, hanem még inkább a színpad berendezésével kapcsolatban). Csak remélni tudtam, hogy nem érte őket váratlan csalódás pár perccel később, az első mű (Webern: Langsamer Satz) megszólaláskor, mikor "mindössze" négy ember, egészen pontosan az Apollon Musagete Quartett tagjai érkeztek a színpadra.

Az Apollon Musagete Quartett

0 Komment

A zene Oscar-díjasa, a világ egyik legkeresettebb hegedűse… Idén debütált a Carnegie Hallban, nemrég tért vissza Valerij Gergievvel közös szentpétervári koncertjeiről, a nyarat pedig a fesztiváloknak szenteli. Baráti Kristóffal koncertekről, zenészlétről, a közelgő Kaposfestről és a fotózás művészetéről is beszélgettünk. Nagyinterjú.

(fotó: Jacqueline Strammer)

0 Komment

HTML