Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Field, Chopin, Britten, Suk, Stamitz, majd újra Britten. Nem a legszokványosabb koncertprogram. A Kaposfest utolsóelőtti napján az esti koncertek állandó szereplőjévé vált Erkel Ferenc Kamarazenekar mellett az Apollon Musagete kvartettet, Finghin Collinst, Dudu Carmelt, Farkas Gábort és Andreas Ottensamert hallhatta a közönség.

Andreas Ottensamer és az Erkel Ferenc Kamarazenekar

0 Komment

"Na, most végre sok szék van!" - hallottam a koncert előtti pillanatokban a mögöttem ülők beszélgetését (mint útközben kiderült, nemcsak a nézőtérrel, hanem még inkább a színpad berendezésével kapcsolatban). Csak remélni tudtam, hogy nem érte őket váratlan csalódás pár perccel később, az első mű (Webern: Langsamer Satz) megszólaláskor, mikor "mindössze" négy ember, egészen pontosan az Apollon Musagete Quartett tagjai érkeztek a színpadra.

Az Apollon Musagete Quartett

0 Komment

Hát, igen… Így a Kaposfest harmadik napjához érve elkerülhetetlen volt, hogy a szűnni nem akaró tapsot ráadással hálálják meg a művészek. A fellépők mind hatalmas repertoárral készültek a fesztiválra, így nem csoda, hogy nincs még több mű a tarsolyukban, és szombat este "csak" az utolsó darab zárótételének megismétlésére került sor ráadás gyanánt. De ki ne hallgatna meg szívesen egy Bach-concerto tételt újra és újra? Pláne ilyen előadókkal.

Baráti Kristóf és Dudu Carmel
Baráti Kristóf és Dudu Carmel

0 Komment

Tavasz, tavasz, nyár, nyár, ősz, ősz, tél, tél… "Hát maga megbolondult, hát maga megbolondult, hogy mindent kétszer mond, kétszer mond?" Nem bolondult meg senki, csak a Kaposfest egyazon koncertjének műsorára tűzték Vivaldi és Piazzolla évszakokról szóló művét.

0 Komment

Az idei Kaposfest első délelőtti hangversenyére is elkelt minden jegy, a komoly érdeklődés nem merült ki a fesztivál nyitókoncertjével. Ahogy a művészeti vezetők ígérték, a program két kuriózumból állt: Brahms Esz-dúr kürttriójából és Suk Esz-dúr szerenádjából.

Zempléni Szabolcs, Koh Gabriel Kameda és Farkas Gábor
Zempléni Szabolcs, Koh Gabriel Kameda és Farkas Gábor (forrás: Kaposfest)

0 Komment

HTML

Legfrissebb bejegyzések