AJÁNLÓ
 
20:00
2016. 09. 19.
Egy rangos zenei versenyen aratott győzelem mindig is komoly belépőnek számított a nemzetközi...
A bejegyzés folyatódik
 
20:00
2016. 09. 19.
A verseny Nagydíját és a közönségdíjat a fehérorosz Alexander Roslavets nyerte, I. díjas...
A bejegyzés folyatódik
 
20:00
2016. 09. 19.
Az I. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny sikerén felbuzdulva a Zeneakadémia 2016. szeptember...
A bejegyzés folyatódik
 
20:00
2016. 09. 19.
Október 31-én a hazánk egyik legizgalmasabb kamarazenei formációjaként működő Budapest...
A bejegyzés folyatódik
 
20:00
2016. 09. 19.
Kopp-kopp. KoppKopp. KopKopp. KoKopp. KKopp. Kopp. Kopp.
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mostantól néhány napig énekszótól lesz hangos a Zeneakadémia, és a nemzetközi operaélet legnagyobbjai fognak nyüzsögni a Liszt Ferenc téri épületben. A sorsolással ma kezdetét vette a megmérettetés, melynek élő fordulóin negyvennyolc énekes mutatja be tehetségét. A résztvevők rövid életrajza és versenyműsora ide kattintva érhető el.

II. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny Zeneakadémia Marton Éva
(fotó: Zeneakadémia / Mudra László)

 

Ahogy egy korábbi interjúban Marton Éva fogalmazott: „A versenyélet olyan, mint egy kis börze: mindenki keresi a fiatal, tehetséges énekeseket, muzsikusokat, aki pedig megtetszik valakinek, biztosan kap fellépési lehetőséget. Ami viszont sokkal fontosabb ennél: az ember hajlamos a valóságnál többet képzelni magáról, amikor azonban cselekednie kell, kiállni és élesben teljesíteni, összehúzza magát és a nagy oroszlánból kis nyuszi lesz. A versenyzés tehát a legjobb alkalom az erőfelmérésre, tapasztalatszerzésre."

A verseny zsűrijének elnöke Marton Éva, tagjai pedig az operavilág olyan magyar és nemzetközi kiválóságai, mint Miguel Lerín, az európai operaélet egyik legbefolyásosabb menedzsere, Vittorio Terranova, a F. Tagliavini operaverseny művészeti vezetője, Christina Scheppelmann, a barcelonai Teatro Liceu főigazgatója, Kim Sung Bin, a Daeshin University zeneművészeti karának dékánja, Anatoli Goussev, a La Scuola Musicale in Foro Buonaparte di Milano professzora, Ma Honghai, a sanghaji Központi Zeneakadémia professzora, illetve Meláth Andrea, a Zeneakadémia Ének Tanszékének vezetője és Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház főigazgatója.

A legkiválóbbnak bizonyuló versenyzők a 42.000 € összértékű díjak mellett számos különdíjat, köztük a Magyar Művészeti Akadémia Marton Éva-díját, koncert-felkéréseket és ösztöndíjakat vehetnek át. A nagy-közönség előtt zajló fordulók és a döntő helyszíne a Zeneakadémia lesz, az élő internetes közvetítésnek köszönhetően pedig Magyarország és a világ minden pontjáról követhető lesz a verseny. A gálának a Magyar Állami Operaház ad otthont, a döntőben és a gálán a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara működik közre Kocsár Balázs vezényletével.

Az énekverseny nemrég megjelent katalógusában a megmérettetés előzményeiről, előkészületeiről, zsűrijéről és kulisszatitkairól is olvashatnak az érdeklődők. „Nem hiszem, hogy van még egy felsőfokú zenei intézmény a világon, amely ilyen patinás és egyben korszerű környezetet kínál egy zenei verseny lebonyolításához. Liszt Ferenc Zeneakadémiáján fellépni mindenkinek inspiráló élmény, itt szerepelni hatalmas presztízs. Komoly díjak is lesznek, de a legnagyobb nyereség a hely szelleme és a zsűri előtt való bizonyítás lehetősége.” - fogalmazott Marton Éva.

Playliszt

0 Komment