Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Fischer Iván vezényelte BFZ-koncerteket nem nevezném hagyományos hangversenyeknek. Titkos műsor, színpadi játék, szokatlan ráadás - ezek és hasonló poénok várnak ránk a zenekar koncertjein, kibővítve a zenehallgatás dimenzióját egy izgalmas tényezővel, a meglepetéssel. Az együttes február 6-i Müpás hangversenye a fantasztikus zenélés mellett épp a meglepetések miatt vált felejthetetlenné.

Budapesti Fesztiválzenekar BFZ Fischer Iván Dimitris Sgouros Elek Martin
Dimitris Sgouros és Fischer Iván a Midnight Musicon (fotó: Stiller Ákos)

0 Komment

A beszámoló első része itt olvasható.

A Nemzeti Filharmonikusok 19 órától játszották Schumann 2. szimfóniáját Kocsis Zoltán vezetésével.

Mendelssohn Schumann Budapesti Fesztiválzenekar Müpa Nemzeti Filharmonikusok Kocsis Zoltán Pro Musica Leánykar Anna Lucia Richter Nora Fischer Fischer Iván Horváth Pál
Kocsis Zoltán és a Nemzeti Filharmonikusok

0 Komment

Felsorolni is nehéz lenne, hány olyan koncertsorozatot hallhattunk Budapesten az elmúlt években, amelyek esetén az előadó(k) erőbedobása adta az esemény maratoni jellegét, azonban a Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa közös produkciójaként megrendezett Mendelssohn-Schumann-maraton leginkább a közönség figyelmét és kitartását tette próbára. Egy nap alatt összesen tizenegy koncert hangzott el változatos előadói gárdával a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben és a Fesztivál Színházban, amelyekkel párhuzamosan az Üvegteremben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóinak hangversenyei, az Előadóteremben pedig vetítések szórakoztatták az odalátogatókat.

Mendelssohn Schumann Budapesti Fesztiválzenekar Müpa MÁV Szimfonikus Zenekar Csaba Péter Pannon Filharmonikusok Vass András Horváth Pál

0 Komment

Jörg Widmann vezényelt. Jörg Widmann klarinétozott. Ja, természetesen Jörg Widmann-műveket. Végül néhány mozaikszó: BMC, BFZ - GJ!

Jörg Widmann Budapesti Fesztiválzenekar BFZ Szőke Zoltán korárszene
Jörg Widmann (fotó: Harrison Parrott)

0 Komment

Ha valaki azt hitte volna, hogy a zenei multitasking, az előadói és zeneszerzői lét összhangja Liszt vagy Brahms óta már a múlté, az nagyot tévedett. Bár (kivételesen) nem zongoristáról van szó, Jörg Widmann a 19. század zsenijeihez hasonló kettős életet él: Németország egyik legkeresettebb fiatal zeneszerzője, és emellett ünnepelt klarinét-virtuóz.

Jörg Widmann Budapesti Fesztiválzenekar BFZ
Jörg Widmann (fotó: Marco Borggreve)

0 Komment

HTML

Legfrissebb bejegyzések