Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A karácsonyi ajándék egyik legszebb és legizgalmasabb tulajdonsága a titok. Látjuk az alakját és a méretét, de nem tudjuk, mi lapul pontosan a csomagolás mögött. A BFZ Titokkoncertjéről is csak annyit tudni, hogy körülbelül igazodik majd egy hagyományos hangverseny időbeli kereteihez, és hogy zene fog szólni. Én 27-én este lestem meg a Fesztiválzenekartól kapott meglepetésemet.

Budapesti Fesztiválzenekar BFZ Fischer Iván Titokkoncert Stürzenbaum Róbert Molnár Noémi Lesták Bedő Eszter Fábry Boglárka Herboly László Kurcsák István Pusztai Gábor Ács Ákos Bereczky Dávid Polónyi Ágnes Tassis Christoyannis Szőke Zoltán Szőke Borbála Bazsinka József Bazsinka Mihály Fischer Nora Zeneakadémia

0 Komment

Éjszaka van. Mindjárt éjfélt üt az óra. Biciklisek és gyalogosok érkeznek a Millenáris Parkba. Sokan már alszanak (holnap mégis hétfő…), a Millenáris Teátrumba nyüzsgő fiatal tömeg azonban nem véletlenül gyűlt össze. Tudjuk, érezzük, hogy valami izgalmas dolog készül, aminek mind a részesei akarunk lenni. Persze, hogy tudjuk, hiszen mind azért jöttünk, hogy komolyzenét hallgassunk az éjszaka közepén, egy kényelmes babzsákba süppedve. Együtt a Fesztiválzenekar zenészeivel, Fischer Ivánnal, Stravinsky zenéjével és nem utolsó sorban egymással, mindazokkal akik november 8-án, vasárnap éjjel ugyanerre az élményre vágytak.

0 Komment

Nagyon sokszor halljuk, és talán a legtöbben egyet is értünk abban, hogy "a zenének jótékony hatása van". De mit jelent, és milyen körülmények között valósulhat meg ez a jótékony hatás? A Budapesti Fesztiválzenekar Autizmusbarát Kakaókoncertje a zene alkalmazásának egy olyan területére hívta fel a figyelmet, amelyről csak ritkán esik szó. Ez a koncert inspirált, hogy röviden áttekintsem, hogyan segíthet a zene az autizmussal élőknek, és elmeséljem, milyen egy koncert, ami autista gyereknek (is) szól.

0 Komment

A zenének nem csak a legnagyobb hangversenytermekben, egy karmesternek pedig nem csak egy zenekar élén lehet közösség- és véleményformáló szerepe. Hogyan képes a zene változást hozni az emberek hétköznapjaiban, és melyek azok a kérdések, amelyek sorsdöntő módon befolyásolják közös életünket? Fischer Iván a Budapest Fesztiválzenekar Közösségi Hetének kapcsán válaszolt a kérdéseinkre.

Fischer Iván (fotó: Stiller Ákos)

0 Komment

A két legmeghatározóbb és legemlékezetesebb pont egy-egy tétel vagy darab hallgatásakor: a beintés utáni megszólalás és a leintés utáni elhallgatás. Az összes többi csúcspont, líra, szóló csak ez után következik. A Budapesti Fesztiválzenekar egyik óriási erőssége épp a két említett pont hibátlan kivitelezése. Szeptember 12-i koncertjükön sem volt ez másképp.

Fischer Iván
Fischer Iván (fotó: Felix Broede)

0 Komment

HTML

Legfrissebb bejegyzések