Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Olyan régi zenét mutattak be a Régizene Fesztiválon március 6-án, amit 1742 óta nem játszottak. 274 év után Vashegyi György együtteseivel és a Versailles-i Barokk Zenei Központtal együttműködve vállalkozott Jean-Joseph Cassanea de Mondonville Isbé című operájának koncertszerű előadására.

Régizene Fesztivál régizene Jean-Joseph Cassanea de Mondonville Versailles-i Barokk Zenei Központ Orfeo Zenekar Purcell Kórus Vashegyi György Scholz Anna Reinoud Van Mechelen Chantal Santon-Jeffery Katherine Watson Rachel Redmond Blandine Folio-Peres Thomas Dolié Alain Buet Artavazd Sargsyan Komáromi Márton Mona Dániel
Vashegyi György

0 Komment

Mondonville-maraton - ezt a címet is adhattam volna. A Vashegyi György vezette Purcell Kórus és Orfeo Zenekar, illetve a Versailles-i Barokk Zenei Központ közös koncertjén ugyanis a francia barokk egyik legjelentősebb alakja, Jean-Joseph Cassanéa de Mondonville négy motettája került bemutatásra. És ez nagyon sok zene! Viszont nagyon jó is! Az biztos, hogy a hangverseny anyagából készülő, egy kávészünet erejére bármikor megállítható CD sok szép pillanatot fog szerezni minden érdeklődőnek.

Vashegyi György a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar élén
Vashegyi György a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar élén egy korábbi koncerten
(fotó: Kotschy Gábor / Müpa)

0 Komment

Fennállásának negyedévszázados jubileumát ünnepelte a Purcell Kórus május 1-jén. Az alapító Vashegyi Györggyel beszélgettünk a kezdeti időkről, tervekről és eredményekről, hidakról és buktatókról, az emberi kapcsolatok fontosságáról.

Purcell Kórus és Orfeo Zenekar
Purcell Kórus és Orfeo Zenekar (fotó: Zádor Péter)

0 Komment

Két egymást követő nap, két teljesen különböző János-passió… Vagy nem is annyira különböző? Mondjuk az egyik meg van rendezve. A János-passió? Az… Duplakritika.

Jelenet az április 2-i előadásból (fotó: Nagy Attila)

0 Komment

Amikor Ferenc császár megkérdezte Joseph Haydnt, hogy két nagy oratóriuma közül melyiket részesíti előnyben, a hetvenéves mester állítólag így válaszolt az uralkodónak:

"A Teremtésben angyalok mesélnek Istenről, az Évszakokban viszont csak Simon gazda beszél".

0 Komment

HTML