Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Olyan régi zenét mutattak be a Régizene Fesztiválon március 6-án, amit 1742 óta nem játszottak. 274 év után Vashegyi György együtteseivel és a Versailles-i Barokk Zenei Központtal együttműködve vállalkozott Jean-Joseph Cassanea de Mondonville Isbé című operájának koncertszerű előadására.

Régizene Fesztivál régizene Jean-Joseph Cassanea de Mondonville Versailles-i Barokk Zenei Központ Orfeo Zenekar Purcell Kórus Vashegyi György Scholz Anna Reinoud Van Mechelen Chantal Santon-Jeffery Katherine Watson Rachel Redmond Blandine Folio-Peres Thomas Dolié Alain Buet Artavazd Sargsyan Komáromi Márton Mona Dániel
Vashegyi György

0 Komment

Talán nem a legáltalánosabb megoldás, de elvégre ezért van a Müpa Live Webcast: otthonról, fotelből, lemaradva az első háromnegyed óráról, a vacsorámat rágcsálva, de mégiscsak megnéztem a Vashegyi-féle Poppeát.

Vashegyi György Orfeo Zenekar Geréb Zsófia Pázmány Virág Soós Attila Baráth Emőke Vizin Viktória Hagar Sharvit Matthew Shaw Jeffrey Thompson Sebestyén Miklós Tatai Nóra Pintér Ágnes Egyed Beáta Zemlényi Eszter Molnár Anna Mészáros Péter Korbász Viktor Borka Ákos Kálmán László Blazsó Domonkos Müpa Müpa Live Webcast Mona Dániel
A Poppea-csapat

0 Komment

Mondonville-maraton - ezt a címet is adhattam volna. A Vashegyi György vezette Purcell Kórus és Orfeo Zenekar, illetve a Versailles-i Barokk Zenei Központ közös koncertjén ugyanis a francia barokk egyik legjelentősebb alakja, Jean-Joseph Cassanéa de Mondonville négy motettája került bemutatásra. És ez nagyon sok zene! Viszont nagyon jó is! Az biztos, hogy a hangverseny anyagából készülő, egy kávészünet erejére bármikor megállítható CD sok szép pillanatot fog szerezni minden érdeklődőnek.

Vashegyi György a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar élén
Vashegyi György a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar élén egy korábbi koncerten
(fotó: Kotschy Gábor / Müpa)

0 Komment

Mintha az időjárás is kitüntetett figyelemmel viseltetett volna Vashegyi György és a Concerto Budapest július 9-én este megrendezett Händel-estje iránt. A megelőző nap heves esőzései eredményeképpen az egész városban kis híján a Temze hullámain érezhettük magunkat, mint tette azt annak idején II. György király, a koncert első műsorszámának, a Vízizenének hangjaiban gyönyörködve. A vízözönt ezúttal megúsztuk, cserébe jött a szélvihar, és a koncert túlságosan is aktív résztvevőjének bizonyult.

(fotó: Concerto Budapest / Kókai Nagy Tímea)

0 Komment

Fennállásának negyedévszázados jubileumát ünnepelte a Purcell Kórus május 1-jén. Az alapító Vashegyi Györggyel beszélgettünk a kezdeti időkről, tervekről és eredményekről, hidakról és buktatókról, az emberi kapcsolatok fontosságáról.

Purcell Kórus és Orfeo Zenekar
Purcell Kórus és Orfeo Zenekar (fotó: Zádor Péter)

0 Komment

HTML