Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Igaz, a húsvétot felvezető időszakban Bach Máté-passiója is elhangzott, a koncertlátogatók azonban idén másból is válogathattak a böjt alatt. Habár kevésbé ismert a zeneszerző repertoárjával kapcsolatban, Händel - operái és oratóriumai mellett - egy nagyszabású passiót is komponált, melynek különlegessége, hogy maga Mária is megszólal a szereplők között. A mű azonban csak ritkán kerül előadásra, így nem csoda, hogy a közönségnek csak szűk rétege ismeri.

Capella Savaria Howard Arman Pasztricsák Polina Celeng Mária Blazsó Domonkos Magyar Rádió Kórusa Bokor Lilla

0 Komment

Talán nem a legáltalánosabb megoldás, de elvégre ezért van a Müpa Live Webcast: otthonról, fotelből, lemaradva az első háromnegyed óráról, a vacsorámat rágcsálva, de mégiscsak megnéztem a Vashegyi-féle Poppeát.

Vashegyi György Orfeo Zenekar Geréb Zsófia Pázmány Virág Soós Attila Baráth Emőke Vizin Viktória Hagar Sharvit Matthew Shaw Jeffrey Thompson Sebestyén Miklós Tatai Nóra Pintér Ágnes Egyed Beáta Zemlényi Eszter Molnár Anna Mészáros Péter Korbász Viktor Borka Ákos Kálmán László Blazsó Domonkos Müpa Müpa Live Webcast Mona Dániel
A Poppea-csapat

0 Komment

Az Andersen-mese nyomán írt darab műfaját a zeneszerző kisoperaként határozta meg. A művet színpadra állító Zsótér Sándor a miskolci premier előtt adott egyik interjújában úgy emlékezett, hogy a témát körülbelül tíz éve "én ajánlottam", bár a zeneszerző "nem így emlékszik. Lehet, hogy a librettót író Beney Zsuzsa kiválasztásához is van közöm, de lehet, hogy őt Molnár Gál Péter javasolta". Mennyi rejtély!

Frankó Tünde (forrás: zeneakademia.hu)

0 Komment

HTML