AJÁNLÓ
 
13:00
2016. 06. 19.
Október 27-én, azaz most csütörtökön igazi különlegesség fül- és ezúttal szemtanúi...
A bejegyzés folyatódik
 
13:00
2016. 06. 19.
Újabb évad, újabb MetronómTető. Immár hatodik alkalommal hallgathattunk kortárszenét a Corvin...
A bejegyzés folyatódik
 
13:00
2016. 06. 19.
Még mindig csütörtökök, még mindig Corvin Bar és még mindig ízig-vérig kortárs zenék,...
A bejegyzés folyatódik
 
13:00
2016. 06. 19.
Amikor először hallottam az akkor még készülődő kortárszenei sorozatról, bevallom, kicsit...
A bejegyzés folyatódik
 
13:00
2016. 06. 19.
Május 26-án már negyedszer volt MetronómTető a Corvin Barban. És ahogy elnézem, messze nem...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A MetronómTető néven futó kortárszenés beszélgetős sorozat következő vendégei Seleljo Erzsébet és Razvaljajeva Anasztázia lesznek. A Duo SeRa, vagyis a két fiatal művész szaxofon-hárfa duója június 23-án lép fel a szokásos helyszínen, a Corvin Barban, este 8 órakor. A szokatlan formációval koncertező páros nem titkolt célja, hogy feszegesse a hangszereikkel kapcsolatos határokat, és szembeszállva a sztereotípiákkal megmutassa, hogy a hárfa nem csak „lírai dallamokat pengető kibontott hajú, finom hölgyekről”, a szaxofon pedig közel sem csak a jazzről szól.

Metronóm MetronómTető Corvin Bar Seleljo Erzsébet Razvaljajeva Anasztázia Duo SeRa Belinszky Anna Mona Dániel

 

A Corvin Barban megrendezett koncert első felében Razvaljajeva Anasztázia és Seleljo Erzsébet olyan műveket játszanak, melyeket a szerzők kivétel nélkül nekik ajánlottak, az ő rendelésükre írtak. Műsorukon olyannyira kortárs művek szerepelnek, hogy a legkorábbiak is 2014-ben keletkeztek. A legfrissebb, 2016-os művet, a 83 éves Láng István alkotását leszámítva a duó fiatal komponisták darabjait játssza. Elhangzik Tornyai Péter, Zombola Péter, Virágh András Gábor, Horváth Márton Levente, Zarándy Ákos, Balogh Máté, Kedves Csanád és Wettl Mátyás egy-egy kompozíciója – többüket már a MetronómTető korábbi alkalmairól is ismerheti a közönség.

A koncertet – a MetronómTetőn megszokott formában – a szerzőkkel, a zenészekkel és a hallgatósággal közös beszélgetés követi, melyet a két szervező, Belinszky Anna és Mona Dániel moderálnak. A laikusok és szakértők számára egyaránt izgalmas és tartalmas beszélgetésen a hallgatóságnak is lehetősége nyílik kérdezni vagy akár provokálni. Lesz kitől és kit, hiszen mind a kilenc szerző elfogadta a szervezők meghívását, és jelen lesz a koncerten s az azt követő beszélgetésen.

Metronóm MetronómTető Corvin Bar Seleljo Erzsébet Razvaljajeva Anasztázia Duo SeRa Belinszky Anna Mona Dániel
Seleljo Erzsébet és Razvaljajeva Anasztázia (fotó: Raffay Zsófi)
 

A MetronómTető (és a helyszínt biztosító Corvin Bar) nyitott kapukkal vár mindenkit, aki szeretne többet megtudni a kortárs zenéről, vagy egyszerűen csak új élményre vágyik. Seleljo Erzsébet és Razvaljajeva Anasztázia estje az idei évad utolsó MetronómTetője. A sorozat 2016 szeptemberétől újabb izgalmas fellépőkkel, koncertekkel és beszélgetésekkel várja majd az érdeklődőket. A helyszín teherlifttel felejthetetlenné tett megközelítésével és a június 23-i szezonzáró est további részleteivel kapcsolatos információk a Metronóm Facebook-oldalán vagy az eseménynél találhatók.

Playliszt

0 Komment