Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Habár széles körben kedvelt operáját, a Sába királynőjét emlegetve szinte nincs is olyan, kinek ne jutna eszébe egyből Goldmark Károly neve, a 19. században élt komponista valós repertoárja sajnos alig ismert manapság. A magyar és osztrák gyökerekkel egyaránt rendelkező szerző életművének egy évszázad elteltével csupán főbb darabjai maradtak benn a zenei köztudatban, sok kompozíciójáról pedig egyáltalán nem készült még felvétel sem. A komponistára a tavalyi emlékév hívta fel hosszú idő után először a figyelmet, felidézve néhány, már-már megporosodott művet.

Goldmark Károly Goldmark Hlavacsek Tihamér Lajkó István Wiedemann Bernadett Rohmann Ditta Banda Ádám Zeneakadémia Bokor Lilla
Goldmark Károly

0 Komment

Tudom, hogy szentségtörés, de Goldmark-év ide vagy oda, nekem akkor is Goldmark Károly művei tetszettek legkevésbé a MÁV Szimfonikus Zenekar október 27-i zeneakadémiai koncertjén. Olyan gyakran előfordul, hogy szeretjük a művet, de nem győz meg az előadás. Ezúttal szerettem az interpretációt, de a mű maga nem nyűgözött le.

MÁV Szimfonikus Zenekar
MÁV Szimfonikus Zenekar (forrás: mavzenekar.hu)

0 Komment

HTML

Legfrissebb bejegyzések