Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egész évben vártuk, november 14-én végre elérkezett a január óta kerek születésnapját ünneplő Zeneakadémia avatóünnepségének 140. évfordulója. Hogy mennyi program, projekt és koncert valósult meg ennek apropójából, még felsorolni is nehéz. Próbáljuk azért meg!

A homlokzati díszkivilágítás
A homlokzati díszkivilágítás (fotó: Handler Bálint)

0 Komment

Arany szatén ingek, csillogó Bogányi-zongora, szalagavatóra emlékeztető frakkos elektromos gitárosok - már a látvány sem volt semmi, de a műsort is igen merészen állították össze a CAFe Budapest zárókoncertjére, Bogányi Gergely, Bogányi Bence és a Münchener Kammerorchester közös, október 18-i zeneakadémiai hangversenyére.

Bella Máté, Bogányi Bence és a Münchener Kammerorchester
Bella Máté, Bogányi Bence és a Münchener Kammerorchester

0 Komment

Van az úgy, hogy egy darabot a legjobb előadó sem tud megmenteni attól, hogy rossz legyen, s van úgy is, hogy egy remekművet még egy tökéletlen előadás sem ronthat el. Szerencsére a Zeneakadémia április 25-i koncertjén kiváló előadók társultak remekművekhez, Sosztakovicsnak itt-ott mégis fokozottan be kellett vetnie magát…

Bogányi Gergely és Boldoczki Gábor
Bogányi Gergely és Boldoczki Gábor (fotó: Benkő Sándor)

0 Komment

Nemcsak az idő száll el felettünk, hanem olykor a hang is. A koncerten közel ülni menő, csak éppen igazságtalan, hiszen fele annyi hangszert sem hallok (még csak nem is látom őket!), mint a hátul ülők, a néhány közeli szólamot viszont az utolsó nyikkanásig meg tudom figyelni. A Pannon Filharmonikusok április 18-i hangversenyéről is ekképp jegyeztem fel néhány részletet.

Pannon Filharmonikusok
Pannon Filharmonikusok (forrás: pfz.hu)

0 Komment

HTML