Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hányaknak adatik meg ma, hogy találkozzanak akár egyetlen uralkodóval vagy államfővel? Talán még maguk az uralkodók sem tartják annyi "kollégájukkal" a kapcsolatot, mint amennyi méltósággal Liszt Ferenc találkozott életében. 16 tárlónyi uralkodó! Megnyitották a Liszt Ferenc Emlékmúzeum új időszaki kiállítását.

Liszt Ferenc Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont Watzatka Ágnes Békéssy Lili Domokos Zsuzsanna Lajkó István Dr. Csorba László
Új időszaki kiállítás nyílt a Liszt Múzeumban

0 Komment

Egész évben vártuk, november 14-én végre elérkezett a január óta kerek születésnapját ünneplő Zeneakadémia avatóünnepségének 140. évfordulója. Hogy mennyi program, projekt és koncert valósult meg ennek apropójából, még felsorolni is nehéz. Próbáljuk azért meg!

A homlokzati díszkivilágítás
A homlokzati díszkivilágítás (fotó: Handler Bálint)

0 Komment

A jazzvilág immár külföldön is egyre inkább felfigyel a tehetséges fiatal magyar jazz-zongoristákra. Ebben az évben három hazai művész jutott be a Montreux-i Jazzfesztivál, a legnagyobb nemzetközi jazz-verseny döntőjébe, azaz a legjobb tíz szólista közé. Egyikük, a már eddig is figyelemreméltó sikereket elérő, 19 éves Oláh Krisztián pedig harmadik helyezett lett. Ennek apropóján készítettünk vele interjút!

Oláh Krisztián
Oláh Krisztián (fotó: Zeneakadémia / Szabó Barnabás)

0 Komment

…hanem a gyerekeknek szánt könyve is. Amikor Steven Isserlis csellóművész a Zeneakadémián adott koncertet 2014 decemberében Várjon Dénessel, élőben is meggyőzött arról, hogy nem pusztán a nagyon király haja miatt lett világhírű. Isserlis gyerekkönyve, a Miért csapott Beethoven a lecsóba? nemrég jelent meg magyarul, és gondoltam, elolvasom egyszer. Ebből végül az lett, hogy elolvastam többször.

Steven Isserlis
Steven Isserlis (fotó: New York Times / Jennifer Taylor)

0 Komment

HTML