Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A nürnbergi mesterdalnokok olyan hosszú, hogy csak a harmadik felvonása előbb kezdődött és később ért véget, mint a magyar-belga meccs. Igen, a Müpa június 26-i előadását láttam, és igen, a harmadik felvonásra is bent maradtam.

Wagner Wagner-napok Fischer Ádám Bo Skovhus James Rutherford Daniel Kirch Annette Dasch Gudrun Pelker Norbert Ernst Michael Schulz Magyar Rádió Énekkara Nemzeti Énekkar Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara Mona Dániel
Bo Skovhus (jobbra)

0 Komment

Goldmark Károlynak talán két olyan műve van, amelynek a hangfelvételét a legtöbb lemezboltban meg lehet vásárolni: a Hegedűverseny és a Sába királynője. Utóbbi a zeneszerző első és egyben legsikeresebb operája, már Goldmark életében is színre került nemcsak Európa legnagyobb operaházaiban, de Amerikában is.

0 Komment

A fiatal csellista közel harminc év után az alapító Fischer Ádámot követi a zenekar élén. Fischer az együttes tiszteletbeli karmestere marad, és továbbra is hallhatjuk majd őt, többek között a kismartoni Haydn Napokon és Müpában tartott újévi koncerten.

Nicolas Altstaedt (fotó: Marco Borggreve)

0 Komment

A Wagner-napok évről évre az egyik legfontosabb olyan rendezvény, amely egyszerre mozgatja meg a nagy opera- és Wagner-rajongókat, a kalandvágyó (komoly)zene-fogyasztókat és az új, izgalmas élményeket kereső közönséget. Vajon mi az, amiért közülük sokan az első igazán nyári estéiket rendszeresen ilyen súlyú "szórakozással" töltik, és mi motiválhatja azokat, akik most először kóstolnak bele, hogy milyen a Wagner-napok részesének lenni? Klasszikus szakmai kritika helyett ezúttal arra voltunk kíváncsiak, hogy mit ad egy Wagner-előadás (konkrétan Kovalik Balázs első Wagner-rendezése) egy képzett, ám kritikusként ártatlan zenerajongónak. Tóth Áron beszámolója A bolygó hollandi 2015. június 24-i előadásáról.

fotó: Müpa / Posztós János

0 Komment

Az elmúlt hétvégén kedvesen pöfékelő, helyi érdekű vasútra és minden igényt kielégítő, nemzetközi luxusvonatra is felülhettek, akik a barokk zene kimeríthetetlenül gazdag tájaira kívántak elbarangolni. Szombaton az Osztrák-Magyar Haydn Zenekar Bach-Händel-Bassani-Monteverdi-estjét hallhattuk az MTA Széchenyi téri dísztermében Fischer Ádám - barokk módra - csembaló mellől folytatott zenei irányításával. Vasárnap - minden bizonnyal az idei Budapesti Tavaszi fesztivál kiemelkedő eseményeként - Händel Orlandója hangzott el "félig szcenírozottan" a Zeneakadémia Nagytermében a Jean-Christophe Spinosi vezényelte Ensemble Matheus és nemzetközi sztárszólisták előadásában.

0 Komment