AJÁNLÓ
 
18:00
2015. 09. 10.
A sok műsor- és időpontváltozás, a programok csereberéje és minden egyéb bonyodalom mellett,...
A bejegyzés folyatódik
 
18:00
2015. 09. 10.
Varietas delectat, azaz a változatosság gyönyörködtet - a Fesztiválakadémia nyitókoncertjének...
A bejegyzés folyatódik
 
18:00
2015. 09. 10.
Július utolsóelőtti hosszú hétvégéjén a Zeneakadémia megtelik zenével és élettel. A...
A bejegyzés folyatódik
 
18:00
2015. 09. 10.
A nürnbergi mesterdalnokok olyan hosszú, hogy csak a harmadik felvonása előbb kezdődött és...
A bejegyzés folyatódik
 
18:00
2015. 09. 10.
Goldmark Károlynak talán két olyan műve van, amelynek a hangfelvételét a legtöbb lemezboltban...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A fiatal csellista közel harminc év után az alapító Fischer Ádámot követi a zenekar élén. Fischer az együttes tiszteletbeli karmestere marad, és továbbra is hallhatjuk majd őt, többek között a kismartoni Haydn Napokon és Müpában tartott újévi koncerten.

Nicolas Altstaedt (fotó: Marco Borggreve)

 

„Fischer Ádám kívánsága volt, hogy harminc év után átadja a feladatokat egy fiatalabb zenésznek. Azt gondolom, hogy Nicolas Altstaedt személyében a fiatal generáció egy olyan nem mindennapi képviselőjére találtunk, aki ugyanúgy él-hal a zenéért, mint Fischer, és ugyanolyan intenzitással törekszik a legjobb zenei színvonal megvalósítására.” – fogalmazott a zenekar menedzsere, Rhomberg Géza.

„Ez egy olyan dolog, amit mindig is szerettem volna csinálni” – tette hozzá Altstaedt. „Nagyon izgalmas pillanat ez a zenekar számára, hiszen ők évek óta játsszák ezt a repertoárt, amit én még nem vezényeltem. Mindenesetre remélem, hogy ez mindannyiunk számára csak jót jelent.”

Nicolas Altstaedt 2010-ben nyerte el a Credit Suisse Young Artist Awardot, és két éven át birtokolta a BBC New Generation Artist címet. Jelentek meg lemezei a Hyperion, a Neos, a Genuin, az Orfeo és a Naxos kiadóknál, és ebben az évadban olyan zenekarok szólistájaként lépett színpadra, mint a Bécsi Szimfonikusok, a Tokyo Metropolitan Symphony vagy a Frankfurt Radio Symphony.

Nem kell sokat várnunk Alstaedt legközelebbi koncertjéig: csellistaként szeptember 11-én, azaz holnap, Vilde Frang és a Kelemen Kvartett partnereként Brahms G-dúr vonósszextettjében hallhatjuk őt a Zeneakadémián.

Playliszt

via thestrad.com

0 Komment