AJÁNLÓ
 
15:40
2016. 04. 14.
Október 27-én, azaz most csütörtökön igazi különlegesség fül- és ezúttal szemtanúi...
A bejegyzés folyatódik
 
15:40
2016. 04. 14.
Újabb évad, újabb MetronómTető. Immár hatodik alkalommal hallgathattunk kortárszenét a Corvin...
A bejegyzés folyatódik
 
15:40
2016. 04. 14.
Még mindig csütörtökök, még mindig Corvin Bar és még mindig ízig-vérig kortárs zenék,...
A bejegyzés folyatódik
 
15:40
2016. 04. 14.
Amikor először hallottam az akkor még készülődő kortárszenei sorozatról, bevallom, kicsit...
A bejegyzés folyatódik
 
15:40
2016. 04. 14.
A MetronómTető néven futó kortárszenés beszélgetős sorozat következő vendégei Seleljo...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mához két hétre újra kortárszene dübörög majd techno helyett a Corvin Clubban. A MetronómTetőn ezúttal egy cimbalomművésznő, Gódor Erzsébet lép fel, aki Tornyai Péter, Nagy Ákos, Zarándy Ákos, Kedves Csanád, Balogh Máté és Bella Máté műveit adja elő. A koncert után Gódor és a szerzők közreműködésével izgalmas beszélgetésre is invitálja az érdeklődőket a két moderátor, Belinszky Anna és Mona Dániel.

MetronómTető Gódor Erzsébet cimbalom Tornyai Péter Nagy Ákos Zarándy Ákos Balogh Máté Kedves Csanád Bella Máté Belinszky Anna Mona Dániel Metronóm kortárszene Corvin Club

 

A kortárszene iránt érdeklődők vagy legalább annak egy esélyt adók április 28-án este 8-kor újra átélhetik azt a különleges kettősséget, amelyről Eckhardt Fanni és Bóka Gábor az elmúlt két alkalom kapcsán beszámoltak. Tudniillik a MetronómTetőre nem kell kiöltözni, a MetronómTetőn lehet enni-inni az esemény alatt és a MetronómTetőn a koncert után nemcsak hogy meg lehet mondani, ha nem tetszett valami, de maguktól a szerzőktől lehet választ kapni a kérdéseinkre, vagy épp vitába lehet szállni velük. A MetronómTetőn a megtévesztő külső ellenére a legigényesebb zenei produkcióknak lehetünk fültanúi. Palotás Gábor marimbaestje és a Weiner Ensemble kamarakoncertje is ezt támasztotta alá. A művekhez a zenetudós házigazdák, gyakran pedig a komponisták adnak verbális mankót, melyekkel rögtön értelmezhetővé (értelmezhetőbbé) válnak az elsőre talán szokatlan hangzású darabok.

Április negyedik csütörtökjén a cimbalomé lesz a főszerep. Az est szólistája, Gódor Erzsébet 2015-ben végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, ahol Gerencsérné Szeverényi Ilona növendéke volt. A klasszikus cimbalom képzésen kívül tanulmányai során kamarát, népi cimbalmot és improvizációt is tanult. Korán barátságot kötött a kortárs cimbalomirodalommal, és azóta is személyes kapcsolatban áll a szerzőkkel, akik nem egyszer neki dedikálják friss művüket. „Célom, hogy a cimbalom a magyar és külföldi koncertélet közkedvelt hangszere legyen, illetve minél több fiatal tudja megismerni a hangszer sokszínűségét: a hangszeren játszott műfajok sokaságát, technikai lehetőségeit és a hangszínek változatosságát.” – olvashatjuk Gódor önéletrajzában. Mivel a MetronómTetőnek ugyanezek a céljai, nem csoda, hogy a művésznő szívesen vállalta a fellépést.

A Facebook-esemény s ezzel a MetronómTetővel kapcsolatos összes információ itt található.

Playliszt

0 Komment