Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nem sok zeneszerző van, aki a mai napig akkora kultusszal bír, hogy rendszeresen fesztiválokat szervezzenek a tiszteletére. Liszt Ferenc azonban kétségkívül közéjük tartozik - zenéje ezúttal az idén 30. születésnapját ünneplő Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont fesztiválján kerül reflektorfénybe. A Liszt Születésnapi Fesztivál keretein belül Liszt műveinek legkiválóbb tolmácsolói október öt szombatján összesen tizenegy koncerttel lépnek a sorozatnak otthont adó Régi Zeneakadémia Kamaratermének színpadára.

Liszt Születésnapi Fesztivál Liszt Ferenc Emlékmúzeum és Kutatóközpont Zeneakadémia Liszt Ferenc

0 Komment

Kotta + design

Valaha a Zeneakadémia kottanyomdája működött a Paulay Ede utcai Loffice helyén, ahol mostantól néhány hétig újra a kották kerülnek reflektorfénybe. A Design Hét Budapest eseményeként, Címlapon a design címmel megnyílt tárlaton több mint húsz tervezőgrafikai minőséget képviselő kottacímlap kapott helyet, melyek Bősze Ádám Zenei Antikváriumából érkeztek a kamarakiállításra. Az eseményhez kapcsolódóan egy hajdani kottagrafikus, Jónyné Kenesei Mária eszközei is megtekinthetők. Munkájáról egy kisfilm is készült, melyben a kottagrafika kulisszatitkait mutatja be.

Címlapon a design kottagrafika

Playliszt

0 Komment

2016. szeptember 29-én és 30-án másodjára rendezik meg a Magyar Klipszemlét, ahol a nagybetűs Magyar Könnyűzene gyűlik össze azért, hogy kiválaszthassák a legjobbakat a benevezett több mint 800 klip közül. Idén a shortlistre bekerült egy kakukktojás is: Henry Purcell Dido és Aeneas című operájának - a Wellhello, a Belga vagy a Brains zenéjétől ha nem is fényévekre, de száz évekre lévő - záróáriája.

Kertész Mónika Gyarmati Dezső Accord Quartet Magyar Klipszemle

0 Komment

Michel Legrand-t joggal nevezhetjük Európa Henry Mancinijének, hiszen mindketten a jazzből érkeztek a filmek világába. Mindketten Oscar-díjas filmzeneszerzők, világhírnevüket is a mozgóképnek köszönhetik, ugyanakkor megmaradtak jazz-muzsikusnak egy életen át.

Michel Legrand Pierre Boussaguet François Laizeau Szőke Nikoletta Szentgallay György
Michel Legrand (fotó: Müpa / Posztós János)

0 Komment

Még nincs húszéves, és máris az ország egyik legkiválóbb zenekarának koncertmestere. Miranda Liu nemrég nyerte meg a Concerto Budapest próbajátékát, akikkel máris több nagy koncertanyagon dolgozik együtt. A hegedűművésznővel koncertmesteri tapasztalatairól és elvárásairól, Bartók zenéjéről és Magyarországhoz fűződő kapcsolatáról is beszélgettünk.

Miranda Liu Concerto Budapest Zeneakadémia Keller András Perényi Eszter Belinszky Anna
Miranda Liu (fotó: Karl Petzke)

0 Komment