Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egy rangos zenei versenyen aratott győzelem mindig is komoly belépőnek számított a nemzetközi zenei életbe. A nem kis presztízsű díjak mellett értékes koncertmeghívásokkal és életre szóló kapcsolatokkal is gazdagodhatnak azok, akik sikert aratnak egy ilyen megmérettetésen. A zenei világ az elmúlt napokban egy nem mindennapi énekversenyre figyelt: a Zeneakadémia által megrendezett II. Nemzetközi Marton Énekversenyre, mely a fehérorosz Alexander Roslavets diadalával ért véget. A verseny díjátadó ünnepségét az épület szomszédságában történt körúti robbanás sem zavarhatta meg.

II. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny Zeneakadémia Alexander Roslavets Ankhbayar Enkhbold Horti Lilla Lucyna Jarzabek Marton Éva Miguel Lerín Szabó Stein Imre
A győztesek (fotó: Zeneakadémia / Tuba Zoltán)

0 Komment

Miért lényeges, hogy egy előadóművész folyékonyan beszéljen a zenei stílusok nyelvén és felfedezze a különböző stílusok közti kölcsönhatásokat? Miért játszik egy "Liszt-játékos" Gershwint és kortárs műveket, és milyen szerephez jut Schumann Gyermekjelenetek sorozata egy zeneakadémiai szólóest műsorán? Balog Józseffel közelgő zeneakadémiai koncertje kapcsán beszélgettünk.

Balog József Zeneakadémia Belinszky Anna
Balog József

0 Komment

A verseny Nagydíját és a közönségdíjat a fehérorosz Alexander Roslavets nyerte, I. díjas lett a mongol Ankhbayar Enkhbold, a II. díjat az egyetlen döntőbe jutott magyar versenyzőnek, Horti Lillának ítélte oda a zsűri, míg a III. díjat a lengyel Lucyna Jarzabek kapta.

II. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny Zeneakadémia Alexander Roslavets Ankhbayar Enkhbold Horti Lilla Lucyna Jarzabek
Alexander Roslavets
 

A szombat esti döntőben tíz versenyző mérhette össze tudását: Ankhbayar Enkhbold (Mongólia), Horti Lilla (Magyarország), Lucyna Jarząbek (Lengyelország), Kszenyija Hovanova (Oroszország), Kim Eunhee (Dél-Korea), Azat Malik (Kazahsztán), Sylwia Olszyńska (Lengyelország), Theodora Raftisz (Ciprus), Alexander Roszlavec (Fehéroroszország) és Polina Samajeva (Oroszország) két-két áriát adtak elő zenekari kísérettel.

A verseny gálakoncertjére ma este 19.30-kor kerül sor a Magyar Állami Operaházban.

Playliszt

0 Komment

Mostantól néhány napig énekszótól lesz hangos a Zeneakadémia, és a nemzetközi operaélet legnagyobbjai fognak nyüzsögni a Liszt Ferenc téri épületben. A sorsolással ma kezdetét vette a megmérettetés, melynek élő fordulóin negyvennyolc énekes mutatja be tehetségét. A résztvevők rövid életrajza és versenyműsora ide kattintva érhető el.

II. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny Zeneakadémia Marton Éva
(fotó: Zeneakadémia / Mudra László)

0 Komment

Újabb évad, újabb MetronómTető. Immár hatodik alkalommal hallgathattunk kortárszenét a Corvin Barban és az élmény még mindig magáért beszél. Az underground-érzés, kortárszene és a szerzőkkel folytatott kötetlen beszélgetés izgalmas egyvelegét ez alkalommal a fuvola tette teljessé.

MetronómTető Metronóm Fuvolamaraton Corvin Bar Matuz Gergely Bán Annamária Détári Anna Kanyó Dávid Nagy Ákos Baráth Bálint Bánkövi Gyula Gyöngyössy Zoltán Matuz István Belinszky Anna Mona Dániel

0 Komment