Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Keller András és Rácz Zoltán művészeti vezetésével augusztus 26-28. között ismét megrendezi hagyományos művészeti fesztiválját a Pannonhalmi Főapátság. "Közösségben vagyunk" - szól az Arcus Temporum XII mottója, a fesztivál ugyanis időben egymástól távoli, szellemiségükben mégis párbeszédképes zeneművekkel képez hidakat korok és emberek között. Idén e hidak a kilencvenéves Kurtág György, Joseph Haydn, valamint a kortárs vokális amerikai komolyzene és Ligeti György alkotásait kötik össze egymással.

Arcus Temporum Keller András Rácz Zoltán Pannonhalmi Főapátság

0 Komment

Miért rejt komoly veszélyeket a zongorakíséret elnevezés, és miért nem csak ego-kérdés, milyen szerepet kap egy kamaraműben a zongora? Mitől válik ideális formációvá a zongoratrió, és hogyan valósulhat meg benne a teljes demokrácia? Fejérvári Zoltánnal a zongora kamarazenében betöltött szerepéről és a Kaposfesten kapcsán Brahms H-dúr triójának különleges, korai változatáról is beszélgettünk.

Fejérvári Zoltán Belinszky Anna
Fejérvári Zoltán (fotó: Felvégi Andrea)

0 Komment

A Kaposfest egyre csak növekszik. Akár egyetlen koncerten belül is. Érdekesen alakult például a színpadra lépő művészek száma a kedd délelőtti hangverseny egymást követő produkcióiban.

Kaposfest Baráti Kristóf Várdai István Bősze Ádám Anneke Boeke Néveri Bence Kohán István Genevieve Strosser Farkas Gábor Gringolts kvartett Baráth Emőke Ensemble Cantilene Julien Quentin Mathieu Dufour David Walter Mona Dániel
Julien Quentin és Várdai István

0 Komment

Kaposvár, 21 fok, eső - a Franck még mindig tart! Tartson is sokáig! Dübörög a vadromantika, brekeg bennünk a gumicukor béka. Ilyen ez a hétfő este.

Kaposfest Baráti Kristóf Várdai István Gringolts kvartett Kirill Troussov Julien Quentin Nelson Goerner Eduard Wulfson Mona Dániel
Várdai István és Nelson Goerner

0 Komment

Miért ájulnak el rögtön a zeneszeretők és a taxisofőrök is, ha Stradivarit hallanak? Hogyan képes egy márka évszázadok óta vezető szerepben fennmaradni a piacon? Hatással van-e a virtuózok játék közben hullajtott verejtéke a hegedű anyagának szerkezetére? Miért nem tárolják a milliárdos Stradivari-tulajdonosok zárt széfekben a hangszereiket?

Stradivari Kaposfest Nagyváry József Baráti Kristóf Eduard Wulfson Kirill Troussov Julien Quentin Belinszky Anna

2 Komment