Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Idén is megrendezik a tavaly bemutatkozó és nagy sikernek örvendő veszprémi Auer Hegedűfesztivált. A koncertsorozat ma kezdődik, augusztus 7-ig tart, és a vonószene legtöbb típusát felsorakoztatja.

Auer Hegedűfesztivál Auer Fesztivál Auer Lipót Varga István Fülei Balázs Kováts Péter Gárdonyi Ifjúsági Kamarazenekar Ökrös Együttes Yuri Bashmet Ksenia Bashmet Kodály Vonósnégyes Glenn Dicterow Mendelssohn Kamarazenekar Madaras Gergely Kruppa vonósnégyes Attitude vonósnégyes Kelemen Barnabás Kocsis Zoltán Concerto Armonico Sergey Khachatryan Lusine Khachatryan Liana Isakadze Lajkó Félix Balázs János

0 Komment

Mit tehet a koncertszervező annak érdekében, hogy megteljen a hangversenyterem? Nos, elővehet unalomig játszott slágerműveket, meghívhat méregdrága sztárelőadókat vagy folyamodhat valami más, kreatív módszerhez. A Zeneakadémia egyik idei ötlete a "legendás koncertek" sorozat, melynek keretében olyan nevezetessé vált nagytermi hangversenyeket elevenítenek fel, mint Bartók és Pásztory Ditta búcsúkoncertje, a II. világháborút követő első zeneakadémiai hangverseny vagy Kodály 1918. május 7-i szerzői estje. Az utóbbi koncert "újrajátszására" december 16-án, Kodály születésnapján került sor.

Kodály Zoltán Legendás koncertek Zeneakadémia Waldbauer-Kerpely vonósnégyes Bartók Béla Kálmán Oszkár Kodály Vonósnégyes Falvay Attila Éder György Bretz Gábor Fülei Balázs Fenyő László Elek Martin
Bartók, Kodály és a Waldbauer-Kerpely vonósnégyes (forrás: mek.oszk.hu)

0 Komment

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara élén Vajda Gergely fajsúlyos, nagy műsort vezényelt. A programban szereplő kompozíciók mindegyike drámai erővel fogalmazza meg sajátos mondanivalóját, s közös bennük az is, hogy egyszerre adnak lehetőséget absztrakt és konkrét narratívák szerinti értelmezésre. Vajda Gergely ezúttal inkább az absztrakció iránt mutatott fogékonyságot.

0 Komment

Nagy mulasztásom volt, hogy nem hallottam még élőben jeles fiatal zongoristánkat, Fülei Balázst. Néhány nappal ezelőtt véletlenül kifogtam egy hosszú interjút vele a Klubrádióban, amit Rangos Katalin készített, s ez adta a végső lökést, hogy most már feltételenül elmenjek egy koncertjére.

Nem kellett sokat várnom, november 28-án épp szólóestje volt a Magyar Rádió Márványtermében. Az teljes bizonyossággal kiderült a rádióműsorból is, hogy Fülei Balázs már 28 évesen tapasztalt, kitűnő kommunikátor. Jelen van a médiában, címlapon szerepel, szívesen ad interjút, és átgondoltan, jól beszél. Kiváló honlapot tart fenn gazdag hanganyaggal, videókkal, riportokkal, aktualitásokkal, ahogy azt kell. A róla szóló újság-kivágatok, idézetek hosszan sorolják máris jelentős nemzetközi karrierjének fontos eseményeit és helyszíneit, a Carnegie Halltól a Concertgebouwig, Indiától Ausztráliáig.

Fülei Balázs

0 Komment

HTML

Legfrissebb bejegyzések