Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bartók Béla születésének 135. évfordulója alkalmából Bartók és kortársai címmel nyílt ma kiállítás az MTA BTK Zenetudományi Intézet Zenetörténeti Múzeumában, az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Zenetudományi Intézetének "Lendület" 20-21. Századi Magyar Zenei Archívuma és Kutatócsoportja és Zenetörténeti Múzeuma rendezésében.

Bartók Bartók Béla Kodály Zoltán Dohnányi Ernő Zenetudományi Intézet Zenetörténeti Múzeum Laskai Anna

0 Komment

Választhatunk-e magunknak invenciózusabb programot karácsony előtt, mint hogy kipipáljuk a rendes évi Diótörőt? Ha csupán a tényeket nézzük: minden bizonnyal. Ha azonban az előadói teljesítményeket is mérlegre tesszük, az eredmény már jóval biztatóbb. A Nemzeti Filharmonikusok december 23-i Csajkovszkij-előadásán jártunk.

Kocsis Zoltán Nemzeti Filharmonikusok Budapest Bábszínház Szőnyi Kató Meczner János Teszárek Csaba Blasek Gyöngyi Sz. Nagy Mária Ellinger Edina Papp Orsolya Kemény István Tatai Zsolt Ács Norbert Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola Gyermekkórusa ifj. Sapszon Ferenc Bóka Gábor

0 Komment

Mit tehet a koncertszervező annak érdekében, hogy megteljen a hangversenyterem? Nos, elővehet unalomig játszott slágerműveket, meghívhat méregdrága sztárelőadókat vagy folyamodhat valami más, kreatív módszerhez. A Zeneakadémia egyik idei ötlete a "legendás koncertek" sorozat, melynek keretében olyan nevezetessé vált nagytermi hangversenyeket elevenítenek fel, mint Bartók és Pásztory Ditta búcsúkoncertje, a II. világháborút követő első zeneakadémiai hangverseny vagy Kodály 1918. május 7-i szerzői estje. Az utóbbi koncert "újrajátszására" december 16-án, Kodály születésnapján került sor.

Kodály Zoltán Legendás koncertek Zeneakadémia Waldbauer-Kerpely vonósnégyes Bartók Béla Kálmán Oszkár Kodály Vonósnégyes Falvay Attila Éder György Bretz Gábor Fülei Balázs Fenyő László Elek Martin
Bartók, Kodály és a Waldbauer-Kerpely vonósnégyes (forrás: mek.oszk.hu)

0 Komment

A Zeneakadémia Nagytermében megrendezett hangversennyel és nemzetközi konferenciával ünnepelték a kecskeméti Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézet és a Nemzetközi Kodály Társaság 1975-ös megalapításának 40. évfordulóját. A rendezvényeket megelőző sajtóeseményen többek között Kodály Zoltánné Péczely Saroltával, és Suzanne Konings-szal, a Hágai Királyi Zeneakadémia oktatójával is találkozhattunk.

Kodály Zoltán

0 Komment

Ki mondta, hogy a nagy és komoly zeneszerzőkkel nem történnek vidám dolgok?

0 Komment

HTML