Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az elektroakusztikus zenét központba állító rendezvényt szervez június 6-9. között a Zeneakadémia Elektronikus Zenei Médiaművész (EZMM) szakiránya. A négynapos program koncerteken, egy konferencián és egy hangsétába rendezett installáción keresztül változatos formában mutatja be a szakirány munkáját, kötődéseit és együttműködéseit.

Hangterek elektronikus zenei médiaművészet Zeneakadémia 4DSOUND Points on the Curve

0 Komment

Hiába kamarazene, amelyet anno csak egy válogatott, szűk társaság hallgatott, a Baráti Kristóf és Richard Goode által előadott hegedű-zongoraszonátákra egy nagyteremnyi ember volt kíváncsi. Amit május 31-én kaptunk a két zenésztől, azt nagyjából ekképp tudnám leírni: tömény szivárvány.

Baráti Kristóf Richard Goode Zeneakadémia Mona Dániel
Baráti Kristóf (forrás: intermusica.co.uk)

0 Komment

Simon Izabella és Várjon Dénes töretlen lelkesedéssel készülnek a tavaly óriási sikert arató, idén második alkalommal megrendezésre kerülő Kamara.hu fesztiválra. Elsődleges védjegyük idén is a "kérlelhetetlen szakmai színvonal". Várjon Dénest legutóbbi beszélgetésünk alkalmával arról is faggattam, mi lesz az idei fesztivál témája, kiket hallhatunk majd a koncerteken, illetve milyen kiegészítő programokra számíthatunk.

Kamara.hu Zeneakadémia Simon Izabella Várjon Dénes Jörg Widmann Steven Isserlis Tabea Zimmermann Henning Kraggerud Christoph Richter Carolin Widmann Klenyán Csaba Kovács István Holló Aurél Viviane Hagner Sarah Shafer Fejérvári Zoltán Ránki Fülöp Környei Zsófia Mona Dániel
Simon Izabella és Várjon Dénes (fotó: Zeneakadémia / Tuba Zoltán)

0 Komment

Ha tűzoltók és járművek helyett mostantól inkább zenészeket és hangszereket építenénk LEGO-ból, megtehetjük: egy hihetetlenül kreatív, 'WowBrickArt' néven futó YouTube-csatornának köszönhetően személyre szabottan állíthatjuk össze építőkockákból kedvenc koncertjeleneteinket.

Martha Argerich Itzhak Perlman LEGO WowBrickArt

0 Komment

Akár motiváló posztnak szánták, akár nem, egy villámgyors applikáció segítségével pillanatok alatt megtudhatjuk, mi mindent ért már el Mozart a mi korunkban, és éppen mivel töltötte az idejét, mikor 5...15...25...35... éves volt. A zeneszerző köztudottan ontotta magából a darabokat: néhány év alatt több tucat szimfóniát, zongoraversenyt, elképesztő mennyiségű zongora- és kamaradarabot, és jó pár felejthetetlen operát is írt. Valószínűleg sokan elégedettek lennénk akár egy évtizedre is azzal az eredménnyel, amit Mozart néhány hét leforgása alatt az asztalra tett.

Mozart (de)motiváció

(Az applikáció itt található meg.)

Playliszt

0 Komment